Jedzenie na zamowienie

Ślimaki Zdrowo Zakręcone
Po burgundzku

Gotowe Ślimaki po burgundzku. Wystarczy wstawić do piekarnika bądź wolno podgrzać na patelni, a następnie podawać z chrupkim tostem bądź bagietką. Pyszna przystawka, które składa się z gotowanego ponad 3 godz. mięsa ślimaka zamkniętego ponownie w muszelce i przykrytego 82% masłem, czosnkiem, natką pietruszki , oregano, pieprzem i solą himalajską. Dostępne również ślimaki bez laktozy.

Po burgundzku
Zblanszowane

Mięso ślimaka oczyszczone, zblanszowane i zamrożone. Z takiego mięsa możecie Państwo sami wyczarować wiele potraw między innymi: Po ugotowaniu, obsmażyć ślimaki na patelni 5 minut z odrobiną klarowanego masła, czosnku, natki pietruszki, białego wina, solą morską i świeżo startym pieprzem. Albo zaskoczyć gości ślimakami w tempurze.

Zblanszowane
Kawior

Wykwintna przystawka a nasz ulubiony sposób na jego podanie to: kawior oprószony pieprzem z Espelette, limonką podany na małży świętego Jakuba. Warto wspomnieć, że kilogram kawioru ze ślimaka na francuskim rynku oscyluje w granicach tysiąca Euro. Wybierz odpowiednią gramaturę dla siebie: 50g, 100g, 200 g.

Kawior
Skorupy

W naszej ofercie znajdują się również skorupy ślimaków. Wysterylizowane do samodzielnego przyrządzenia potraw.

Skorupy
Zestaw do serwowania

Ślimaków po burgundzku. Elegancki zestaw do serwowania ślimaków. Nadaje się do piekarnika i zmywarki.

Zestaw do serwowania

Kilka słów o wartościach odżywczych ślimaków:

Spożywanie ślimaków zalecane jest przy diecie niskotłuszczowej. Mięso ślimaków charakteryzuje się wysoką zawartością białka (15-16%), przy stosunkowo niskiej zawartości tłuszczu (1,2-2,4%). Wartość energetyczna 100g mięsa ślimaków wynosi 90 kcal (377kJ). Mięso ślimaka jest chude i zawiera sporo wapnia, potasu, magnezu, żelaza, miedzi, cynku i selenu. Zawiera witaminy A, E, B2, B6, B12 oraz kwasy tłuszczowe: kwas linolowy i kwas linolenowy, który zapobiega starzeniu się skóry.

Zapraszamy do zamawiania potraw on-line!