Ślimaki z sałatą na chrupkiej bułce

...

4-6 porcji

Składniki

500 gram pieczarek,
500 gram czerwonej cebuli
100 gram ugotowanych ślimaków
2 łyżki octu balsamicznego

2 ząbki czosnku
sól, pieprz,
pół cytryny
1 łyżka miodu
oliwa,

Przygotowanie Dania

Posiekana w kostkę cebulkę karmelizujemy na patelni najlepiej z klarowanym masłem posypując brązowym cukrem
dodajemy pokrojoną w kostkę pieczarkę i podsmażamy, solimy, pieprzymy
dodajemy ślimaki z sosem ze słoika. Razem kilka minut podgrzewamy i na końcu dodajemy 2 łyżki sosu octu balsamicznego

Sos winegret:

Ząbki czosnku wyciskamy, mieszamy z solą i pieprzem, dodajemy wyciśniętą cytrynę, miód, na końcu dodajemy oliwę- sos posłuży nam do polania mieszanki sałat. 

Bułki podłużne  bądź ciabaty kroimy wzdłuż i tostujemy

Na jedna stronę bułeczki nakładamy farsz a na drugą sałatę i polewamy sosem vinegret.

Łączymy obydwie części.

Search

We offer something different to local and foreign patrons and ensure you enjoy a memorable food experience every time.